Brandbeveiliging

Brandmeldings- en ontruimingssystemen van G&Z Groep

Op de afdeling brandmeldings- en ontruimingssystemen zetten wijDSCF1334 ons al jaren in om de brandveiligheid in gebouwen te optimaliseren. Hier werken wij ook aan kennisvergaring en goede connecties met andere gespecialiseerde bedrijven zodat wij buiten een uitvoerende rol ook een adviserende rol hebben bij onze opdrachtgevers.

Ieder jaar ontstaan door een achterstallig onderhouden, slecht geïnstalleerd of defect brandveiligheidssysteem kleine tot omvangrijke rampen. Dit kan vaak voorkomen worden door in zee te gaan met goed geschoolde, geïnstrueerde en gemotiveerde experts op het gebied van brandmeldings- en/of ontruimingsinstallaties. G&Z Groep verzekerd u altijd van een optimaal werkend en op maat gemaakt systeem.

Door het voortdurend volgen van en anticiperen op de veranderende regelgeving heeft G&Z Groep haar opdrachtgevers ontzorgt door hen een advies en uitvoering op maat te geven. Dit advies beperkt zich niet tot de brandmeldings- en ontruimingssystemen, maar ook de bouwkundige- en brandpreventiemaatregelen worden daarin meegenomen.

Werkwijze G&Z Groep

DSCF1338De G&Z Groep is een gecertificeerd bedrijf. Er is tevens een projectiedeskundige werkzaam binnen ons bedrijf om de installatie te projecteren en een programma van eisen (PvE) op te stellen voorafgaande aan een project. Na het opstellen van het PvE en het projecteren van de brandmeldings-componenten zal de installatie geïnstalleerd worden door de deskundigen van G&Z Groep.

Als de installatiewerkzaamheden zijn voltooid wordt de installatie opgeleverd en het onderhoudsplan met de opdrachtgever overlegd. Hij of zij kan ervoor kiezen het dagelijks beheer van de installatie aan G&Z Groep over te dragen, of een beheerder uit eigen gelederen op te laten leiden bij G&Z Groep. Na deze interne cursus zal de beheerder een examen afleggen en bij voldoende resultaat een landelijke erkend diploma ontvangen.

Ontruimingsinstallatie vaak ook vereist

In de meeste gevallen (9 van de 10 keer) is naast een brandmeldingsinstallatie ook een ontruimingsinstallatie verplicht. Daarom nemen wij bij het ontwerp van de BMI direct de projectering van de ontruimingsinstallatie mee. Vaak kan deze ook gecombineerd worden met de installatie van de BMI. Ook een stil-alarm ontruimingsinstallatie bieden wij aan en installeren wij.  Alle genoemde systemen voldoen aan de eisen gesteld in de NEN2535 en NEN2575.

Wij hebben ervaring met de aanleg van brandmeldingssystemen en ontruimingssystemen in allerlei soorten gebouwen. Van kinderopvang, kantoorpanden tot verkeerstorens op vliegvelden. Daarbij ontwerpen, installeren en onderhouden wij alle systemen.

Nurse Call systemen in zorgcentra

Naast de bovengenoemde systemen heeft G&Z Groep zich de afgelopen 5 jaar gericht op Nurse Call systemen. In diverse zorgcentra in Nederland (bijvoorbeeld SBWU Utrecht en Zorghotel Rode Kruis te Rheden) hebben wij een oproepsysteem verzorgt die het comfort van en de adequate hulp aan de hulpbehoevende gasten waarborgt.

Heeft u vragen over onze diensten? Of wilt u een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Telefoonnummer: 0345 633 209.

mail@genzgroep.nl

Gildenstraat 20, 4243 HS, Leerdam

Brandbeveiliging

Beveiligings-
techniek

Bouw &
Onderhoud

Installatie-
techniek

Doseer &
Keuken